Hírek

27 már
Jótékony adománnyal a gyermekek gyógyításáért
Orvosi műszer beszerzésére fordítja a DOTE Gyermeksebészetéért Alapítvány azt az adományt, amely a korábban rendezett gardróbvásárokon gyűlt össze. A jótékony célú 150 ezer forint értékű felajánlást a szervező Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program (DETEP) képviselői hétfőn adták át a Gyermeksebészeti Pavilonban rendezett házi ünnepségen.
27 már
Új eljárások a Fül-Orr-Gégészeti Klinikán
Több új műtéti technikát is bevezettek az elmúlt hónapokban a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán. A legmodernebb eljárások alkalmazása lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legjobb életminőség mellett folytathassák mindennapi tevékenységüket, munkájukat.
26 már
Megszűnt a kötelező maszkhasználat a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában
A járványügyi mutatók kedvező alakulása következtében március 26-tól, azaz keddtől megszűnt a kötelező maszkhasználat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ mindhárom campusán.
25 már
Tudományról első kézből
Új kezdeményezés – a felsőoktatást, a kutatást és a tudományos munkát népszerűsítő –, interaktív látogatás-sorozat indult útjára a Debreceni Egyetemen a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány (GTIDEA) Kiválósági PhD Ösztöndíj nyerteseinek közreműködésével. Elsőként az egri Nemzeti Tudósképző Akadémia és a Dobó István Gimnázium középiskolás diákjai ismerkedhettek meg az ösztöndíjasok tudományos munkájával.
22 már
Megszűnt a látogatási tilalom
Ismét lehet látogatni a betegeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Az intézményben március 22-től, péntektől feloldották a látogatási tilalmat. A maszkviselés egyelőre továbbra is kötelező.
22 már
Korszerűbb körülmények a debreceni járóbeteg-ellátásban
A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Auguszta telepén is befejeződött a járóbeteg-ellátás informatikai fejlesztése. A beruházás részeként a rendszer működtetéséhez szükséges szoftvereket, sorszámnyomtató automatákat, monitorokat helyeztek üzembe a szakrendeléseken. A korszerűsítés eredményeként szervezettebb és az eddiginél is színvonalasabb lesz a betegellátás folyamata a Klinikai Központban.
21 már
Adatbázisokkal és programokkal ismerkedtek a doktoranduszok
A publikációs stratégiákról, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár kutatás- és publikációs támogatási tevékenységéről tájékozódtak a fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Kiválósági PhD Ösztöndíjával elismert hallgatók. A fiatal kutatók többek között áttekintették a DEENK honlapján elérhető szolgáltatásokat, a hivatkozást segítő szoftvereket, a rangos publikációkkal elnyerhető pályázati lehetőségeket és megismerkedhett
19 már
Gyermeksebészeti fejlesztés alapítványi összefogásban
Gyorsabban és biztonságosabban végezhetők el a gyermeksebészeti műtétek a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján egy most beszerzett 3 dimenziós képalkotásra képes laparoszkópos toronynak köszönhetően. A több mint 40 millió forint értékű eszközt a klinika alapítványainak összefogásával és több cég jelentős összegű felajánlásából vásárolták.
18 már
Egy falat egészség a Science Caféban
A jövő étrendje: genetikai alapú személyre szabott táplálkozás és a fogyasztói elfogadás kihívásai címmel Farkas Noémi Dóra, a Debreceni Egyetem (DE) Gazdaságtudományi Kar (GTK) Marketing és Kereskedelem Intézet tanársegéde tart előadást a Science Caféban.
18 már
Kitüntetésben részesültek
A Debreceni Egyetem több professzora és oktatója vehetett át állami kitüntetést a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából. A díjazottak a gazdaság-, az orvos-, a műszaki-, a természet- és a bölcsészettudomány, valamint az agrárium elismert szakemberei.

Oldalak